torsdag 6 mars 2014

Att fota en snödroppe...Det är en utmaning att fotografera snödroppar. Om man inte är en akrobat, väldigt smal, en galantofil (engelska versionen av snödroppsnörd) med spegel (och monterad kamera, vad vet jag i dagens moderna samhälle?) på skohättan eller har en egen liten kamera, vill säga. Jag är och har inte det. Sen vill man helst inte framstå som en idiot bland grannarna genomet att ligga och åla på magen i trädgården klockan nio på morgonen. för att få en bra bild ... gärna i motljus nu när det för en gång skull var sol ute. Jag gav upp rätt fort och plockade en blomma med mig in istället. Det sved lite för jag gödslar inte med snödroppar i trädgården direkt... Nu fick hon ligga på en silverbricka under min fotosession i köket i motljus. Hon är en snygging den dubbelblommiga fröken 'Flore Pleno'!


Lite musik att njuta av så här på torsdagsförmiddagen. "Morgonstämning" av Grieg.


Ha en härlig dag!
Kram Milla7 kommentarer:

 1. Ja hon är verkligen en skönhet. Och jag nöjer mig med den vanliga enkla varianten, hon är vacker hon med, och behöver absolut få en plats i min trädgård framöver. Har snyltat några få lökar av min mamma, men de hamnade först i växthuset. Men sen ska de få komma ut, och förhoppningsvis så ökar beståndet år efter åt.

  Hihi, känner igen det där med att verka som en idiot framför grannarna när man krälar ute i sin trädgård för att få en bra bild av sina växter :). Längtar till vår häck mot gatan tar fart, så man kan få kräla ifred ;).

  Ha en bra dag!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Ja, det var verkligen en snygging! Här börjar grannarna vänja sig vid mina konstiga ställningar i trädgården, men ibland hjälper det ju inte ens att man offrar sig när ljuset kommer fel. Jag har till och med planterat om nån liten planta för att få riktigt bra bild vid nåt tillfälle och sen planterat tillbaka igen.

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Fniss, jag slipper framstå som en idiot gentemot grannarna - för jag har en mycket brant slänt där jag har några snödroppar. Det blir sååå fina bilder med snödropparna mot en klarblå vårhimmel. Testa att fota med ett klarblått papper under/bakom en gång, det kan nog bli väldigt effektfullt. :))

  SvaraRadera
 4. Ja snödropparna är svåra att fota. Jag brukar hålla i dem, men handen syns förstås och allt går ju inte att beskära bort. Men jag har också legat på magen och lutat blomman mot en gren för att få en bild. För jag vill helst inte heller klippa av dem. De är ju så vackra när man ser dem ini.

  SvaraRadera
 5. Haha jag försökte mig på lite akrobatiska övningar, men gav upp. Har tre snödroppar i trädgården just nu och de står dessutom lite tokigt till, så det blev inga foton av dem idag.
  Wow, vilken skönhet du fick med dig in, grymt läcker med det grönspräckliga mot det vita.
  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 6. Blev väldigt fina bilder! Själv så brukar jag inte bry mig om vad grannarna tycker om att jag ålar runt i gräset. De tycker nog att jag är lite lagom knäpp i alla fall.Man får bjuda på det! :)

  SvaraRadera
 7. Ja hon är läcker och oavsett allt du inte är så har du fångat henne alldeles förträffligt bra! Jag blev så glad för ca 3 år sen. Fick se en stenmur jämte ett vägbygge... Frågade projektledaren om jag fick ta den men fick nej. Dock ja på att ta växter. Bland annat stora ruggar av dubbla snödroppar.

  Ha en härlig måndag! Carina

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla