torsdag 13 mars 2014

Terrakotta, kloka kvinnor och väldoft...

Sorry, inläggen duggar inte direkt tätt just nu. De tidiga vårkänslorna fick alla att vakna och det är därför bråda tider i trädgårdsbranschen. Det är ju underbart kul men knopp och kropp är ibland är lite möra efter en dag med sekatör i näven, upp och ner för stegen mm. Energin tryter...Men så idag! En underbar vän, tillika klok kvinna dök upp, som gumman i lådan. Så härligt! Vi hade inte träffats på jättelänge och pladdrade bort en stund utan problem. Solsken i nyllet, a nice cup of tea och mumsig kaka (den är rätt mumsig om jag får säga det själv. En sån där vaniljindränkt sockerkaka ni vet...oj, oj...nu är den slut) och en människa som man kan prata om allt med! Energikick! Hur som helst så passade jag på att fråga denna kloka vän om färgvalet på mina pallkragar. Tjatig, jag vet! Jag hade redan införskaffat svart färg men kände mig trots allt kluven. Har inget annat svart i trädgården och räknar mig inte till de svartas skara. Då sa hon de förlösande orden. Varför ska du ha svart? Det är väl inte du? Du ska väl ha mer...typ terrakotta?! Ja! Så klart! Det skulle jag nog. Så bra när någon annan talar om för en vad man ska välja. Med hjärna full av övertygelse for jag åter till färgaffären. Nu har jag bytt svartfärgen mot linolja och färgpigment, som såg ut att passa mig:-) Nämligen "terra bränt". Sen var jag tvungen att testmåla ett par brädor. Vad tror ni? Kan detta bli bra?






Det får helt enkelt vara bra för nu orkar jag inte vela längre. Färgen ska matcha teglet på lusthuset och den gula 'Aicha' rosen intill i sommar, då den blommar som vackrast.






På tal om pallkragar så var jag i Halmstad härom kvällen och lyssnade på Lena Israelsson. En föreläsning som Hallands Trädgårdsförening anordnade om grönsaksodling med tips om bra sorter mm. Trevligt! Ännu en klok kvinna med stor erfarenhet av odlingens magi. Världen är full av kloka kvinnor! Som om inte detta var nog så vann jag dessutom första dragningen i växtlotteriet och gick därifrån med en kryddtimjan på stam. Spred härlig väldoft i bilen hem. Ibland ska man ha tur här i livet!

Sköt om er!
Kram Milla



3 kommentarer:

 1. Ibland behöver man råd. Och när man känner att det är rätt, desto bättre. Undrar om kryddtimjan uppstammad bli mindre härdig. Det ger sig.

  SvaraRadera
 2. Det här var minsann en trevlig sida. Har kikat runt en stund. :-)
  Trevligt också med föreläsning! Man lär sig alltid nåt nytt. Och Lena sitter ju på en hel del kunskap.
  Förstår att du har bråda dagar nu och framöver.
  Må så gott

  SvaraRadera
 3. Tänk att man kan känna vilken färg man är. Jag skulle nog vara grå ,eller något mot rost då ;)
  Timjan på stam, Wow. Har inte sett innan. Kan bli lite avis på ditt jobb just nu. ;) kram *piah*

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla