söndag 9 mars 2014

Vårteckenssutmaning 3 - Vilken dag!Idag har det varit en fantastisk vårdag! Blå himmel, ingen vind, kvittrande fåglar och 12 grader varmt. Man får nästan nypa sig i armen. Det är ju faktiskt bara början av mars. Är verkligen vintern till ända? Kommer det inte ett bakslag? Hur som haver så var vi många ute i trädgårdarna och njöt idag. Humlorna har också vaknat. Krokusarna visade sig från sin allra bästa sida. Det var sålunda bara att kavla upp skjortärmarna och göra lite nytta.


Tog några få grenar på våra gamla äppelträd. En lätt frisering, sen skulle växthuset få sig en skuromgång. Rent och snyggt blev det, dessutom kändes det skönt att få det klart. Många små plantor skall ju i sinom tid flytta ut hit när de väl blivit omskolade. Våra kära grannar var också vårystra och rensade runt i rabatterna. De bjöd, väldigt påpassligt, på en kopp kaffe i solen. mysigt att sitta och småsnacka en liten stund. Vi konstaterade att man ser inte mycket av varandra när alla befinner sig i något slags vinteride tillstånd. Ljuset och värmen är sannolikt efterlängtad! En dag som denna vill man inte ska ta slut och det tar emot att behöva ställa in redskap och gå in för kvällen.Men, men, solen gick ner även denna dag och jag känner mig rätt nöjd med dagens arbete. Gamla perenner nerklippta och prydnadsgräsen tillsnyggade. Skönt, för de börjar nästan skjuta nya fina skott och de känns taskigt att halshugga dem de första man gör på våren. Vill ni njuta av mer vårtecken så kika in hos Annica vet jag!
Vårkramar/ Milla4 kommentarer:

 1. Jag älskar krokus, de är så himla fina! :) Jag planterade själv några i höstas tillsammans med lite annat. :) Jag hoppas verkligen inte vi får ett bakslag, det vill vi inte ha. Nu vill vi ha riktig vår! :)

  SvaraRadera
 2. Ja, vilken dag! Sol och varmt och det rätta vårdiset i luften. Så ska det vara! Och jag hittade krokus hos oss också och jag blev så glad, så glad!
  Du har grejat runt ordentligt du. Jag började lite lätt idag, alltid lika härligt att se att det växer under löven.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Vilken fin header du har skapat, alldeles 'vårig' i färgerna. Krokusbilderna var sådär vårsoliga som jag blir alldeles glad av.

  Carina

  SvaraRadera
 4. Mycket vårpyssel hos dig ser jag!
  Själv var jag tyvärr borta i helgen, så det blev inga bilder förrän igår, och då var det grådisigt ute...
  /Caroline

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla