tisdag 7 juli 2015

Underbara Toscana...


Några dagar i underbara Toscana i Italien, som verkligen var så vackert som jag föreställt mig. Böljande gröna kullar, cypresser som likt små soldater stod i givakt över lanskapet, serpentinvägar som bjöd på vidunderlig utsikt där olivlundar, vindruvsfält och solrosor avlöste varandra.


Mitt resesällskap var syrrorna, A och svågrarna. Vi hade hyrt bil och och tog oss ner till vackra Volterra där vi bokat rum hos Luca och hans familj på deras mysiga familjehotell Villa Rioddi. Varje morgon bjöd de på fantastisk frukost med hembakat och lokala produkter. Väldigt stolta över sin bygd och sin mat fick vi prova på skinkor, salami, korvar, ostar, bakverk mm. Helt ljuvligt och frukosten avnjöts på deras veranda med utsikt över de toscanska kullarna.En dag vi körde vi till San Gimignano. En gammal, riktigt mysig och högt belägen stad med vindlande gränder innanför stadsmuren.

Då Italien bjöd på värmebölja med temperaturer runt 37, 38 grader hela tiden kändes tyvärr inte städer som världens bästa plats att befinna sig i. Det blev därför ganska snabba stopp innan vi kunde andas ut i bilens air condition. Ett besök i Florens vill vi dock göra men när det stod 40,5 på termometern gav vi upp. Svettiga och törstiga:-)
Florens? Jodå, det var väldigt vackert och trots värmen var vi inte ensamma. Mycket turister...
Skönt då att dra sig tillbaka och slinka in på några vingårdar på vägen tillbaka till Volterra.

Med kallt vitt vin rinnande ner i strupen blir svågern så här nöjd och glad:-)Ett svalkande dopp i Medelhavet hann vi med. Och på vägen till Milano och flyget tillbaka hem svängde vi inom Pisa för att titta på det bekanta tornet och den vackra bron Ponte della Maddalena (Djävulsbron) utanför staden Lucca. 


Har bara ett ord att säga om Toscana: Underbart! 
Sköt om er!
Milla

4 kommentarer:

 1. Ser ut som en alldeles underbar, resa. Italien är härligt.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Så vackert! Tack för att du visar. Skulle mer än gärna åka dit.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Åhh så härligt det ser ut !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Ser verkligen ut som den bästa turistbroschyr och vilket vackert ljus. Värmen skulle jag dock kunna vara utan. Kul bild i den smala gränden där plötsligt ett modernt litet tak placerats över balkongen.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla