torsdag 1 maj 2014

Vårteckensutmaning 10 - Sisten ut...

Ljuvliga dagar och total blom kakafoni i trädgården och utanför. Det känns som att allt slagit ut på en gång. Pionerna och rosorna knoppas, fruktträden blommar helt bedövande vackert. Naturen visar sig från sin allra bästa sida.Men med tanke på att det bara är första maj idag så undrar man liksom lite hur mycket som återstår efter midsommar...Denna helgdag mitt i veckan har jag tillbringat i min egen trädgård. Jag har sått i mina pallkragar och dammen har fått sig en välbehövlig uppfräschning efter vinterns framfart, När nytt vatten var påfyllt och även det lilla rabarberbladet i betong fått en skvätt vatten blev småfåglarna som tokiga. Så fort jag vände ryggen till så var de nere och badade och plaskade. Så söta! Det kändes som att idag var det den stora lögardagen :-)

Koltrasten har också bråttom, bråttom...
Ja, de hade bråttom i äppelträden också! Humlor och bin flög från blomma till blomma. Blir nog mycket äpplen i år. 
Uvularia grandifloran, guldrams /sorgklocka blommar som bäst nu vid nordöstra sidan bakom huset. Väldigt söt och tuvan blir större och större. Härligt!

I går kväll sjöng Laholms Manskör in våren nere vid Lagan och ute i ån flöt valborgsmässoelden på en flotte. Många hade samlats för att njuta av sången och det tänkvärda talet, tack kusin Fredric för det! En skön avslutning på april och en härlig början på maj - blomstermånaden.

Njut av helgen!
MillaFler vårtecken finner du hos Annica. Det är sista vårteckensveckan. Tack Annica för att du fixade detta.

Vårteckensutmaning 2014

1 kommentar:

  1. Så vackert, och den lilla klockväxten, så fin! Har aldrig sett den, så det var kul att få stifta bekantskap med en sån skönhet!
    Må så gott!!!
    Kram Lena

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla