onsdag 25 mars 2015

Bland vårystra vänner...


Mitt på gräsmattan står en flaggstång. Runt flaggstången finns en liten rund rabatt. I rabatten växer det massor av krokus, som öppnat sig på vid gavel för att släppa in alla vårens solstrålar på en gång. Och mitt i saligheten flyger de ystra runt. Från blomma till blomma. Hela bisamhället på en gång, känns det som. Trängs och knuffas för att få bästa platsen.


Helt fascinerade sitter vi där, Inger och jag. Tar en paus från trädklippandet med en varsin kopp kaffe (och goda kex med väldigt god ost också för den delen...) och studerar denna arbetssamma skara. Så flitiga och så livsviktiga för hela vår existens på jorden. Det surrar runt våra fötter och det känns som att vi sitter mitt i en bikupa. Vilken ljuvlig vardagslyx!


Hoppas dock, att de gömt sig inne i kupan idag, för det var väldigt vad våren kom av sig.
Igår flög tranorna över mitt huvud och skränade som bara tranor kan. Småfåglarna kvittrade och jag hörde hackspetten i skogen intill. Idag...snålblåst och kallt duggregn. På med mössa och extra jacka igen. Fast det är klart. Det är ju faktiskt bara mars månad...

Kram Milla

2 kommentarer:

  1. Så härligt du beskriver våren:) Vackra bilder.
    I dag är det väl ingen höjdare vädermässigt, några ynka plusgrader, regn med lite snö i. Burr. Vi tittar på våra regnjackor vovven och jag, bara att gilla läget:)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Fina vårtecken. Man måste stanna upp för att se allt, då det går så fort. / Britt

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla