fredag 13 mars 2015

Blommig fredag - Vårtecken...

 
Med högsäsong i trädgården nu och mycket utejobb både ser och hör man vårtecken överallt. Alla flyttfåglar som börja anlända en efter en. Knoppande buskar, perenner som tittar upp och vårlökar som blommar för fullt. Sen en värmande sol som gör underverka för kropp och själ, människa och djur. Köket och köksbordet badade i sol i morse. Det är ju så mycket lättare att masa sig ur sänghalmen på morgonen!
 Just vårtecken är Hélenas Blommig Fredags tema denna veckan (klicka på bilden längst ner i inlägget så hittar du många andra vårtecken runt om i Sverige.)


Idag har jag varit och hjälpt goa Ann att sjösätta projekt Potager:-) Vi ska anlägga en köksträdgård! Ann bor på en gård mitt på laholmsslätten och här driver hon sin supermysiga butik Ann Tikt & Sånt. Boningshuset är ljuvligt och ombonat inrett med Anns väldigt goda smak och sinne för detaljer och gamla charmiga saker. Bakom huset kan man frossa i snödroppar och krokus som breder ut sig överallt. Tänk att kunna stå med leriga skor mitt i ett hav av lila krokus. Vilken lyx!En gård är ju inte en gård utan en katt. Här huserar Måns och han hade stenkoll på oss idag så vi gjorde ett ordentligt arbete:-)
Hemma hos mig vaknar man minsann upp ur vinterdvalan i rask takt. Julrosorna är på gång.Aklejan som slagit rot i stenmuren trivs i värmen som stenarna avger och är snabbast upp.Stora knoppar på hortensior och rosor.


 
                                 En pigg klematis. 

Vitlöken börjar titta upp. Så gott det ska bli! 
Påskliljorna i köket luktar inte så gott men de är fina:-) Fast allra mest njöt jag när jag kom hem av mina nyplanterade penséer och en kopp kaffe, med näsan mot solen och i lä vid ytterdörren. Vårtecken - en lisa för själen!

Trevlig helg!
Kram Milla18 kommentarer:

 1. Ja, sannerligen, vårtecken är en lisa för själen! Och katter skall det va, vi är rörande överens där! ;) Underbart hav av snödroppar och krokus!!
  Trevlig vårhelg!
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Åh, vilket fantastiskt hav av snödroppar! Så ljuvligt! Och vilket mysigt inlägg fullt av vårkänslor, med både Måns och vacker kaffekopp.

  SvaraRadera
 3. Så mycket vår hos dig! Klematisen har ju kommit jättelångt, sakta i backarna nu;) Jag satt också med näsan mot solen en stund förut, underbart.
  Ha en mysigt helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen vår hos dig, är bara lite avis på krokushavet, men bara lite.
  Ha en riktigt skön helg!

  SvaraRadera
 5. Oj, så mycket vårfägring! Ett hav av krokus och snödroppar, så ljuvligt! Vilken härlig arbetsplats, och en söt liten kompis. Kan man ha det bättre?
  Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Oj vilka härliga blomsterängar! Helt otroligt, rena drömmen. Och fina kissen då ... vilken tur att ni hade en sån skarp kontrollant, då förstår jag ju att allt blev rätt.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 7. Fantastiska blomsterängar! Jag går också i 'potagertankar' men just nu har snickaren fullt upp med annat så jag har inte vågat ta upp ämnet... Att få sitta med näsan mot solen och ta en härlig paus - så underbart.

  Ha en fin helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
 8. Så underbara vårbilder och havet av Snödroppar men även kisse var fin och så gott med färsk Vitlök.Ha en fin helg/Margareta

  SvaraRadera
 9. Vår t.o.m på kaffekoppen, härligt!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 10. Underbara vårbilder! Jag ska minsann plantera massor av nya krokusar i höst! Glad vår! /Lotta

  SvaraRadera
 11. Ååhh, vilket underbart hav av både snödroppar och krokus!! Tänk att få bara där...
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. Vilka hav av snödroppar och krokus, underbara vårbilder. Det blir så effektfullt med mattor av lökväxter. Ha en fin söndag. Carita

  SvaraRadera
 13. Härliga vårtecken!
  Fantastiskt med alla dessa snödroppar och krokus, så vackert!
  Att vakna till ljuset, att vara utomhus länge... En fikapaus i solen, kan inte bli bättre än så här.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 14. Oj, så många härliga vårbilder. Så vackert med alla snödroppar och krokusar.
  Hos mig är inte våren så långt kommen, men för varje dag smälter snön undan lite mer...så snart så =)
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 15. Härliga vårtecken och bilder! Vad långt allt har kommit redan, håller tummarna att det inte blir alltför kallt på nätterna.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 16. Hello, I'm Polish. Beautiful places are shooting :)) Monika

  SvaraRadera
 17. Oj så vårigt! Helt underbart!
  Vilken härlig miljö att få arbeta i.
  Så skönt att få uppleva!

  Trevlig vecka, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 18. Härliga vår bilder!! Så fint med hav av blommor! Fin mugg...har en liknade:)
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla