onsdag 8 juli 2015

Håll i roshatten...

       Men himmel vad det blåser och vilka störtskurar det far förb! Inte roligt att vara vare sig ros eller dess ägare. Honungsrosen gör trots allt sitt bästa för att klamra sig fast både mot spaljé och i päronträd.  Håll i hatten säger jag bara:-)

Kram Milla      

9 kommentarer:

 1. Oj! Vackert, vackert!
  Fråga: Hur mår päronträdet? Ja, för jag har planterat en honungsros som nu börjat klättra i ett päronträd, men vill inte att päronträdet ska dränkas för det blir väldigt goda päron på just detta träd. Vad tror du?
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna har växt där i 6-7 år. Det är en planta och den är ju stor och har fått växa fritt. Päronträdet mår bra men jag vet att när jag för många år sedan och för första gången (i en visningsträdgård) fick se en ännu större honungsros i ett högre päronträd än vårt så påstod ägaren (en trädgårdsveteran) att trädet kommer att dö...Hon bor inte kvar så jag vet inte hur det gått. Så tyvärr Katarina kan jag inte ge något svar. Det kan ju även bero på sort och ev känslighet. Vårt är ett augustipäron.
   kram Milla

   Radera
 2. Helt fantastiskt, vilken blomprakt.
  Ha det gott! Marika

  SvaraRadera
 3. Vilken ros. När vinden tar tag i den, förstår jag att man kan bli orolig. Här har vi inte haft så blåsigt. Men sommarväder är det inte längre. / Britt

  SvaraRadera
 4. Fantastisk blomning på den honungsrosen. Vår började blomma igår och idag börjar blommorna ramla av i regnet. Lite trist kan man tycka. Har inte ens hunnit fota den pga regnet. Jag får njuta av din fina istället/Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Hej, ja rosor i fruktträd är bara så vackert! Jag vet inte heller hur det blir efter många år. Men min Valdemar i Transparant Blanche-trädet lever efter 8 år i alla fall. Och den gubben Valdemar är enormt stor! I alla fall är det så vackert, så jag får väl köpa min frukt, för utan Valdemar, Aksel Olsen, Brenda Colvin och Dorothy Perkins vill jag inte vara!
  Här stormar det friskt också, trist höstväder!
  Hälsningar Lena

  SvaraRadera
 6. Vilken fantastisk ros! Ja, hålla i hatten behöver man fortfarande. När ska det sluta blåsa?!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. OK, Honungsros i all ära och jordgubbar och sylt och saft också, men Toscana.......Då är vi två som blivit förälskade det här året i Toscana, då! Dina bilder är underbart vackra, men det är ju precis så det ser ut och den där stämningen var så underbar, när vi var där hade ingen bråttom, det var så lugnt och fint även om det i april också var otroligt många turister. Det är några städer i Europa som jämt, hela året, verkar ha massor av turister och dit hör väl Florens, har jag förstått!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla