onsdag 5 augusti 2015

Bråda körsbärstider...

Hos föräldrarna på landet dignar träden av underbara klarbär, morellebär och bigarråer. Det klättras på stegar för att nå de finaste och mest lysande exemplaren, som på något undrligt vis ofta sitter där högt upp. Sen syltas och saftas det i stugorna. Ljuvligt är bigarråsylt men allra bäst, i mitt tycke, är saft på riktiga klarbär. Kokt med kärnorna får den en fantastisk smak passande en kung. Mmmm:-)
Idag kom en starflock på besök. Det räckte till dom också.  Allt gott!/  Milla





3 kommentarer:

  1. Härligt. Jag skattar också klarbären högt. Det är något man inte kan köpa, som jag vet iallafall.
    Tyvärr har vi så mycket björktrastar, så det räcker inte till oss. Nu har vi också ett duvpar som förstått vad som bjuds. / Britt

    SvaraRadera
  2. Minner mig om min barndom, min mormor och morfar hade trädgårdsmästare och en jätteträdgård med massor av fruktträd och jag minns att det var olika bär som var godare till det ena eller det andra. Och mormors inlagda moreller glömmer jag aldrig, när man fick det på vintern, så otroligt gott! Lycka att du har tillgång till en sådan trädgård!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  3. Å, så lyxigt. Jag älskar klarbärssylt, men det var verkligen länge sen jag fick möjligt att göra nån.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla