torsdag 4 oktober 2012

Ännu en rabatt blev det...

 
 Jag kör en före/efter till. Tidigare har jag berättat om alla mina pipörtsplantor. Då dessa inte fick plats (blev ju som bekant många)i mina ursprungliga rabatter fick jag tänka om. Kvar i min lilla trädgård var den här platsen som länge varit ett stort frågetecken. Här har varit en sittplats men den rök ifjol utan någon direkt plan för framtiden. Vad skulle jag hitta på här i detta varma sydväst läge? Armeringsnätet hade jag satt upp året innan då staketet som stått där tidigare rasat i en storm.
 Sen gick liksom idéerna i stå...

 
I maj skred jag så till verket. Det fick bli en ny rabatt (surprise...), inte särskilt stor dock ca 2x3 m. Hem med sten och jord. Kånka och bära...
På sommaren blommade så honungsrosen, fanns redan planterad, i all sin prakt och det blev en härligt doftande plats för de uppfräschade gamla trämöblerna.
Man måste förundras över den fantastiska växtkraften hos, i detta fallet, perenner och rosor! Mycket har jag naturligvis att tacka den regniga sommaren för.
 Har inte behövt vattna överdrivet många gånger.
 Blir det tätt så håller även sig jorden fuktig längre. Inget ogräs växer heller.
Nu är möblerna intagna för vintervila men vid frukosten idag kunde jag ifrån köksbordet fortfarande njuta av utsikten över de höstfina perenner som fortfarande står kvar. Tiden har gått fort sen rabatten blev klar då daggkåpor, riddarsporrar och rosor stod i högsommarprakt fram till nu när anisisop och pipört spänt väntar på den första frostnatten. Nästa år kommer även gräsen, den nya Austin rosen och jätte grekvädden att göra entré! Jag längtar redan!

2 kommentarer:

  1. Vad fint det blev! Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt, tack för det! Det är kul att leta inspiration.Kram Milla

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla