onsdag 17 oktober 2012

Inspiration, var är du???

Nämen, vet ni vad?? Ibland vill den bara inte infinna sig! Vad undrar vän av ordning? Jo, den stora inspirationen. Herregud, nu har jag suttit här hela eftermiddagen (bara det är illa nog eftersom jag borde börjat i morse...) och det är inte mycket som poppar upp i hjärnan det kan jag lova. Dagens projekt, det vill säga ritningen på skrivbordet vill inte alls "tala" till mig...Och vet ni vad det värsta är då?! Jo, jag har tusen idéer om vad jag skulle/borde göra istället. De idéerna är det i alla fall inget fel på. Kallas även allmänt, om jag inte missminner mig, för undanflykter.
Först gosade jag till det i solen i min "nya" myshörna i köket med en kopp te och en trädgårdsbok från bibblan (det var där jag hamnade i förmiddags. Bland annat!) . Efter en stund pockade det dåliga samvetet på...ny sats mot pennan. Gick väl typ så där när jag kom på att jag hade lite tidningar till syrran. Dags för leverans alltså. Det var ju så soligt och fint ute, synd att sitta inne hela dagen... 
Blev lite besviken! Ingen hemma! Men, men jag tog en liten runda i hennes trädgård i alla fall. Den kinesiska blomsterkornellen 'Cornus kousa' var. chinensis hade fått fräcka frukter som hängde på grenarna och lyste röda i eftermiddagssolen.
Några övergivna vattenkannor stod och undrade vart sommaren tog vägen.
Ett litet stenpaket låg på ett bord vid ytterdörren. Jag la tidningarna på trappan och lommade hemåt igen. Nu sitter jag här igen och väntar fortfarande på att inspirationen ska slå ner som en blixt ifrån klar himmel. Kanske lika bra att ge upp! Klockan är ju ändå halv fem och snart kommer hela gänget (=familjens övriga medlemmar) hem, kvällsmaten ska stå på bordet och sen är det körsångsövning i kväll. Det är kanske det som behövs för att få igång kroppen. Imorgon ska jag gå upp tidigt och sätta igång. Tomorrow is another day!
 

4 kommentarer:

 1. Ha ha, du får vända dig till fadern. Han e bra på att hitta lösningar när man kört fast :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han sa bara att så kan det vara...

   Radera
  2. Jaha, du har redan varit där. Ingen vidare support. Du ritar fel grejor. Det ska vara raka linjer.........:-)

   Radera
 2. DET kallar jag hörna med Wow-faktor!!! Så himla inbjudande...
  Sen knycker jag tipset med inslagen sten direkt. Hälsa syrran det!
  Kram, Ann

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla