lördag 28 juli 2012

Getingbon!!

Det är ju ett imponerande byggnadsverk - getingboet!! Men man vill inte gärna ha det runt knuten och särskilt inte inne i husen. Vinterns vedförråd skulle härom dagen fyllas på och ovanför högen bodde de här okäcka "kompisarna". Kan inte fatta att vi missat detta eftersom även cyklarna står parkerade precis intill. Blev operation utrotning, vilket låter grymt men vad var alternativet??! Sagt och gjort vi hade ett tidigare inhandlat getingspray, som fick bli vår räddning. När de flesta såg döda ut skrapade jag med en spade och A höll en plastpåse under. Snabbt knöt vi påsen och stampade på boet. Förstår att de blev sura...För när jag lyfte på några vedträn så var där ett bo till! Denna gången skickade de ut en attackgeting...jo de verkar finnas! Han kom nämligen som en projektil och stack mig utanpå halsen. Då blev jag sur! Samma visa en gång till - giftsprut - spade - plastpåse och stamp! Herregud! Är det inte råttor eller möss så är det dessa illbattingar och jag fick en stor bula på halsen på köpet. Kliade som in i den...

 Annat var det när gambianen Abdullah på 70-talet var på besök hos morbror B-G. Han tog banne mig, till B-Gs och pappas förfäran, ett värsting getingbo, virade in det i sin jacka, sprang iväg, slängde det på marken och stampade på det med sina bara fötter. En kille värd namnet!
Inget för oss klena skandinaver...
Det värsta är, att ni ska inte tro att getingarna har lagt ner byggverksamheten. Ack nej! De har nästan ätit upp vårt bord på altanen (alla vita spår på bilden) i sin ivriga jakt på byggmaterial. Igår kväll satt jag ute i den fantastiska sommarkvällen, som det faktiskt för en gång skull var. Tyst och lugnt, inga bilar, inga galna måsar (jo, vi har sådana också...) bara jag, ett glas rött och en god bok. Då hörde jag ett knäppande, knakande ljud. Minsann var det inte en geting, som utan något som helst bordsskick satt bredvid mig och tuggade på bordet! Högt och ljudligt! Det värsta är att det betyder ett nytt bo någonstans i vår närhet. Jag har ingen större lust att ge mig ut på jakt igen för vem vet hur många som är hämndlystna och går till attack då?!

1 kommentar:

  1. Jag har också ett getingbo som getingarna byggt av träfiber från min solstol... Tog ett tag innan jag hittade vad dom byggde så flitigt på. Som tur är ingår Anticimex i min villaförsäkring, jag tar inga chanser :-)

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla