lördag 7 juni 2014

En vacker park och vackra aklejor...

Nationaldagen firades i Laholm med Parkens Dag. Det bjöds på ömsom sol och aningens mycket vind, i alla fall där mitt och Annikas lilla utställningstält stod placerat. Under åren har vi blivit bortskämda med strålande vackert väder så gårdagens vinpustar fick oss att inse att ett nytt tält är på sin plats att investera i. Tur att vi hade hjälpsamma A och T som kunde förankra oss!

Annika sålde växter från Mellbystrands Trädgård och presentartiklar från sin butik Drömmar.
Min tanke i våras var, att köpa några färdiga tomatplantor för odling i mitt växthus. Men min hjärna ville annat...Förförd, som vanligt, av frökatalogernas smaskiga bilder köpte jag ändå in en massa olika frösorter, vilket såklart resulterat i att jag stått upp till knäskålarna i tomatplantor. Därför passade jag på dagen till ära, att ta med och försöka sälja det som fanns kvar. Det var skönt att lätta på lagret och folk slipper bli påprackade plantor varje gång de kommer hem till oss på besök...


Stadsparken då?! Parken designad av Peter Gaunitz blev ju utsedd till årets park på Elmiamässan ifjol och har verkligen blivit superfin med många olika miljöer. Woodland, äng, lekplats, savann, vårbacke och magnolialund bl a. Härligt! Många tog tillfälle i akt att strosa runt, lyssna på olika artister och gå på växtvandring. Sen hade laholmarna uppmanats att ta med sin favoritväxt, som med hjälp av Gunnel Carlsson och Peter Bengtsson (deltog i Trädgårdskampen) skulle planteras i en stor nyanlagd rabatt. Såg fint ut med varierat innehåll:-)

Hemma trädgården är det också varierat innehåll nu kan man säga. Värmen blandat med mycket regn har fått det mesta att börja blomma väldigt tidigt. Några som sjunger på sista versen men som varit helt fantastiska, stora och bjudit på mycket njutning i år är aklejorna. Jag älskar aklejor och bryr mig föga om att de blommar varhelst andan faller på. Det är bara ett fåtal olika sorter jag köpt under åren resten har naturen själv fixat till. 
'Nora Barlow' har jag köpt. Som en liten ros.

Sen är de ju så fiffigt att de finaste kombinationerna ordnar de till själva. Här är det ormrot som blandat sig i leken. I både blå och rosa variant...

Ja, det är sannerligen en njutningens högtidsstund nu! Stanna tiden säger jag!! Men icke, nu laddas det för studentskiva nästa vecka:-) Glada studenter är underbart! Trötta föräldrar kanske inte lika glamoröst...Det ska ut och planteras perenner, tampas med några bladlöss och klippas lite gräs innan fredag först. Men sen ska det skålas i champagne för då är det fest! 

Ha en riktigt, riktigt härlig pingsthelg!
Många kramar
yours
Milla

3 kommentarer:

 1. Jag knipsar frökapslar på alla aklejor hos mig och med en skuggig trädgård så har jag aklejor som blommar en stor del av sommaren. Det är trädgårdslycka i färg och form. :)
  Glad pingst!

  SvaraRadera
 2. Vad skönt med en trädgårdsmästare som tycker om när växterna får "designa" lite själva. Jag har också många aklejor. Trots att jag klipper ner så fort de blommat över. Sådde 'Nora Barlow' i våras så de kommer jag att få njuta av till nästa år. Dina är underbara.
  Parkens dag verkar vara en trevlig tillställning. Har läst om den hos flera bloggare. Synd att det är en helg när mycket händer och att jag bor en bit iväg.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 3. Vilken färgprakt! Jättefint. :)

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla