måndag 30 juni 2014

Tusen Trädgårdar 2014 - en fantastisk dag!


I lördags eftermiddag när jag var på väg hem mot Laholm tornade ett åskoväder, som hette duga, upp sig över Båstad och Laholmsbukten. Sakta kröp jag fram för regnet fullkomligt vräkte ner, det blixtrade och dundrade. Då söndagen kom, det var vindstilla och solen tittade fram emellanåt sände jag en tacksamhetens tanke till vädrets makter att detta oväder passerat dagen innan. Tusen Trädgårdar stod ju för dörren och det var första gången jag skulle ha öppen trädgård. Det var inte annat än att jag var lite nervös...Skulle det komma någon? Skulle de tycka om min trädgård? Men alla farhågor var som bortblåsta när jag öppnade grinden för de första besökarna klockan tio. Det blev en fantastisk dag! Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att så många skulle hitta hem till oss. Tänk att få träffa så många underbara och positiva trädgårdsintresserade på en gång! Det diskuterades allt från rosor till mördarsniglar hela dagen och när kvällen kom var jag nästan hes. Så roligt! Och vädret? Jo, det var helt perfekt! 


Vi hade dukat upp fikabordet och många slog sig ner med en kopp kaffe och hembakat. 
Några mös i lusthuset och andra under äppelträdet.

Carporten var iordningställd för kusin Marie, som stod och sålde sitt supergoda hembakade bröd, sallad ifrån grönsakslandet och fina fårskinnsfällar. Bästis Annika sålde härliga tvålar, fina lyktor och annat smått och gott. Och min kompis Mona var där och visade hur hon gör sina fina blomsterburar i luffarslöjd. Tack tjejer för att ni var med och förgyllde dagen! 


En annan tjej som var med och förgyllde var min fina Emma! Hon serverade kaffe och underhöll mellan varven med gitarr och sång. Till och med husets femtonåringen diskade kaffekoppar och bar ut kakfat...


Tack J-O för fina pajer, Emma och världens bästa syrror för all hjälp, A för tålamodet när jag bott i trädgården senaste veckan (även om du ibland undrat vad jag sysslat med...)! Ni är helt enkelt bäst! Och TACK alla som kom! Det var en häftig dag som jag kommer att bära med mig länge!

Kram Milla
2 kommentarer:

  1. Det är vi som ska få tacka!!
    Vilken ära o få komma till en sååå ljuvlig trädgård, med en helt underbar rosendoft, sång o vilken gofika sen!!
    Kram Marie & Lottie

    SvaraRadera
  2. Ja, men vilken härlig dag det blev till slut!! Det var härligt o se dej njuta av alla som intog din trädgård!! Vädret var ju en skänk från ovan och din trädgård var finare än nånsin!! Tack för en supermysig dag och för all mumsig fika som vi blev servade med hela dagen!! Stor bamsekram på dej!! ( Kan inte låta bli att skratta åt din första bild - är det randiga klubben som är på besök hos dej??!! hahaha)

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla