söndag 1 juni 2014

Tänk om det fanns luktdator...

Nu blandas det blomstertider och studenttider. Idag var det vår lilla mellantös Saras tur att få gå på studentbal ute i Tylösand. Här hade det lockats hår och fixats sen tidig morgon. Fast ett tag misströstade nästan alla vi föräldrar och syskon som stod vid den utrullade röda mattan och väntade. Regnet fullkomligt öste ner timman innan bilarna började köra fram med alla förväntansfulla ungdomar. Men som ett under på klockslaget fyra så slutade det och vi kunde fälla ner våra paraplyn. Så härligt det är! Alla studenter strålade ikapp och när vi körde hemåt strålade även solen.
 Efter störtregnet (som förvisso var välbehövligt även om det gott kunde väntat ett dygn) blev det helt vindstilla och solen värmde så skönt. En underbar doft spred sig i trädgården. Värmen som varit har satt sprutt på rosorna som börjat att blomma. Då var min första tanke: "Tänk om det fanns doftdator och jag kunnat skicka doften vidare till er!" Nu får ni hålla till godo med lite kvällsfoton på primadonnorna istället och föreställa er doften...

...av t ex 'Aïchan' vid dörren till lusthuset. Fantastisk doft!


 En enda 'Flammentanz' har slagit ut vid altanen (doftar dock inte så mycket)


'Frühlingsduft' som vräker sig ut över staketet. Sticka näsan i den - en dröm!
'Great Western' vid ytterdörren.


'Louise Odier'


'Stanwell Perpetual' - nu blommar häcken ut mot gatan.


Nu är ju detta förvisso en pion men hon kan minsann dofta hon också!

Ha en underbar söndagskväll!
Kram Milla

2 kommentarer:

  1. Hej Milla! Jag njuter av din häck varje gång jag kör förbi! Jag har en egen variant av stanwellhäck men den är bara två år och även om den blommar rikligt ser den inte ut som din. Tänker på dig varje gång jag går förbi min celsiana som jag köpte efter tips från dig. Den har en stund kvar till blomning men det finns ju mycket annat att njuta av så länge. Många fina rosor hos dig! Och ditt lusthus - lite avis är jag allt på det! Jag hoppas att du också var nöjd med Parkens dag, för oss var det ju premiär medan du är rutinerad!

    kram louise

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig trädgård och blog du har jag förstår inte hur jag kunnat missa dig lägger upp dig på min blogglista direkt!!!!

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla