onsdag 10 december 2014

Att hålla på traditionen...

December bär med sig många härliga traditioner. I mitt fall börjar det redan i november. Då går startskottet för ett annat (förutom trädgårdslivet då...) av mina intressen nämligen att sjunga. Jag är med i damkören WiPå-kören och vår högtidsstund är julkonserterna! Vi sjunger så klart även annat under året men särskilt julens sånger ligger oss varmt om hjärtat. I söndags var det konsert nummer två och just i skrivande stund sitter jag och varvar ner efter kvällens härliga konsert i en fullsatt kyrka tillsammans med Laholms Manskör. Det är verkligen en energikick att sjunga!!

 I helgen firade vi mors 80-års dag med buller, bång och så klart lite sång! Tack, ni som kom och förgyllde den dagen! Vi var alla nöjda, glada men lite trötta när kvällen kom:-)

Paus, nej det är väl fasligt onödigt?! Här kör vi på och skojigheterna avlöser varandra. Igår kväll var det så dags för ännu en. Nämligen ljusstöpningskväll hemma i mitt kök. Fråga mig inte hur många år vi hållit på har slutat räkna. Runt tio tjejer är vi som träffas  och stöper...
...käkar knäck och dricker glögg...
...PRATAR, som bara tjejer kan...
   
 trattkantarellsoppa ett måste och även ett och annat glas vin.Blir inte ljusen krokiga då??? (Undrar klart vän av ordning.) Nej då, vi är efter alla års samlade ljusstöparerfarenheter rätt hyfsade på att doppa och dra. Resultatet brukar göra oss ganska malliga. Så även i år:-) Alla traskade därför hemåt i natten med en varsin bunt, som det ju självklart passar utmärkt att tända på självaste julafton. De av mycket kärlek hemstöpta ljusen brinner ju allra vackrast. Prova får ni se!


En julkonsert med kören kvar på söndag. Engelholms Storband kommer till Laholm och ska sjunga med oss på Laholms Teater. Jippie, ska bli kul! Men sen..


ska jag käka pepparkakor, chokladpraliner, lussekatter, grönkål och skinka, kanske drick nån liten bäsk och verkligen njuta av julen! Fast det gör jag egentligen redan. Men då ska jag även krypa upp i soffan med en god bok och lyssna på årets favoritjulskiva "Winterland" med Sarah Dawn Finer. Gott för öronen! Lyssna på "Wintersong" och ni blir lyckliga i själen!

Ha det gott vänner, nu är det verkligen sängdags!
Kram Milla

3 kommentarer:

 1. TACK kära Milla för ÄNNU en fantastisk ljusstöparkväll - hur bara orkar du med oss??!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju vända på pannkakan 8 chans tänka så här: Vad skulle jag göra utan er??? Kram

   Radera
 2. Ja, håller med föregående talare; hur orkar du med oss......, men ojojoj vad denna kvällen betyder mycket för julstämning, vänskap och kärlek!!!! Du blir aldrig av med oss!!! Tack för allt du ger, Milla! Njut nu av julen i din soffa..... Puss

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla