onsdag 3 december 2014

December?...

Det råder "Upp och ner vända världen". Ena dagen är det grått, mörkt och kallt. Inlägget härom dagen handlade om första advent och julpysselkänsla. Idag skiner solen det är helt vindstilla och alldeles, alldeles ljuvligt ute (fick nästan en släng av vårkänslor).  Hade egentligen låtit både mig och trädgården gå i vintervila men kände att sopa bort lite nedfallna löv för att göra trädgårdsgången framkomlig ändå kändes som ett lagom stimulerande arbete. Det var under denna muntra stund jag såg dem. De stackars små förvirrade minipåskliljorna som redan tittade upp. Sopade in alla löven i rabatten så de fick ett tjockt varmt täcke. God natt, välkomna till våren igen. ..


Lite längre bort hade även en pion vaknat. Men...lugn i stormen! Kan de ha väckt varandra?😊 Ett visp med kvasten och resten av löven for in och la sig tillrätta ovanpå plantan. Kanske jag kan lura någon att somna om...


Julrosen blommar. Fast det är ju helt ok känns det som då det ju faktiskt är jul...


Vi har tjuvaktiga skator och en VÄLDIGT stor skara objudna kajor vid småfåglarnas fröautomat. De är skräniga men framförallt skitar de ner så förfärligt. Kände att idag var gränsen nådd och kriget ett faktum. Jag gillar inte kajor!! Kusinen på landet bidrog med en meter fårstängsel och jag tråklade ihop en "bur" runt automaten. Här ska det minsann motas Olle i grind! Talgoxarna var snabbast. De fattade direkt hur de skulle ta sig in mellan nätmaskorna. Gråsparvarna däremot verkar lite mer tveksamna. Men de kommer nog snart på det. Kanske det blir lugnare i trädgården nu?!


Sen kom nästa aha upplevelse. Vitlöken! Den hade jag ju glömt att sätta. Så blev det gjort och förhoppningsvis får vi njuta av många fina lökar nästa sommar.


NU är det äntligen vintervila för mig och trädgården! 

Må så gott alla vänner!
Milla 


4 kommentarer:

 1. Ja, tänk att i år blir vi inte riktigt klok på årstiderna. Skrämmande att vårblommorna redan tittar upp. Nu får det bli lite kyla och en dm snö så ljuset kommer tillbaka, det är ju trots allt december och snart jul.
  Men tur att du hann få ner vitlöken =)
  Kram Annica

  SvaraRadera
 2. Vädret är nog lite förvirrande för växterna, här har vi omväxlande kallt och varmt, precis som på våren. Hoppas de små liven orkar blomma i vår ändå. Ha en skön helg/ Titti

  SvaraRadera
 3. Inte lätt att vara lök i dessa tider, om man inte är en vitlök förstås;-)

  Önskar dig en fin andra adventshelg.

  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Aja, aj, aj, hoppas nu inte det blir sträng barfrost för då försvinner väl våra knoppar och pionerna som är så läckra. Jag har sett att här är det underligt i rabatterna......men jag täcker lite när man frostvarnar.
  Julrosen blommar inte här. Men jag ger inte upp, jag köper nya vartenda år och hoppas att jag hittar ett riktigt trivselställe till dom.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla