söndag 21 april 2013

Vårteckensutmaning 7 - Kirskålen övervinner allt...

Ja ni, jag tyckte det var svårt med vårteckensutmaningen idag. Hjärnan var inkopplad på "hela-släkten-på-lunch-klockan-ett". Minstingen fyllde nämligen 14 härom dagen och min förstfödda blir 20 om ett par dagar (inte konstigt att man själv börjar se smårynkig ut både häran och däran...) och det måste så klart firas. Mitt i allt detta stod vi i veckan med en minst sagt halvfärdigt renoverad gästtoalett. Panik, panik! Men som de säger i sagorna. Slutet gott allting gott! Hantverkarna blev klara i tid allt funkar tillfredsställande. Mest nöjd är jag med tapeten. Fattar fortfarande inte att A gick med på den...Stora maffiga magnolior, härligt!
 Maten blev i alla fall klar, tårtan garnerad och borden dukade. Men framför allt, huset fick en välbehövlig vårstädning.


Nåväl, nu när gästerna åkt hem och disken undanplockad tog jag kameran och gick ut en sväng i trädgården. Har inte kollat läget så noga under veckan så det var ju verkligen hög tid nu.
 Och se där, vitsipporna hade ju slagit ut.

Vinbärsbuskarna är även de på gång och doftar så härligt när man tar på bladen.För att inte tala om gräslöksruggen. Den växer så det knakar.


Jättevallmon 'Prinzessin  Viktora Louise' ser frodig och fin ut. Längtar tills blommorna kommer!

Så här trist såg den nya hortensian ut efter en natt i -3 grader.
 Glömde lägga något skydd över igår kväll...Inte kul.
Skydd behöver i alla fall inte den här favoriten i repris - kirskålen! Förstår inte, tyckte jag rensade ifjol. Av detta digra arbete syns dock inget nu. En överlevare av stora mått! Blir väl till att gilla läget och äta massor av paj. Kanske baka lite bröd? Koka soppa?
Ha en skön och slapp söndag kväll! Jag ska slänga mig på soffan och pusta ut.
Nya utmaningar väntar imorgon!
Kram
Milla

Fler vårteckensutmaningar från vårt avlånga land hittar ni hos Annica om ni klickar på bilden.
 
 


6 kommentarer:

 1. Det växer så det knakar hos dig tror jag. :)
  Ha en fin vårvecka!

  SvaraRadera
 2. Ja, kirskålen är en envis rackare och svår att utrota!
  /Caroline

  SvaraRadera
 3. Hej, måste berömma tapeten först, den är helt underbar!
  Faktiskt snyggare än dom levande blomster du har i trädgården,,,men på ett annat vis förstås. Efter tussilagon som enda vårblomster hos mig så hittade jag äntligen idag några krokusar utanför äldreboendet i byn, vad glad man blev.
  Glad blev jag också av det underbara vårvädret i helgen, något som nu förbytts mot regn.
  Men, efter regn kommer solsken, hoppas din vecka blir fin!

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder, vilken skärpa, du måste ha en bra kamera.
  ha en fin fortsatt vecka
  Kram Madde

  SvaraRadera
 5. Nä, kirskålen blir man inte av med så lätt ! :(( Jag har gett upp & förälskat mig i kirskålens blommor ;) Det var väldigt vad det har kommit långt i din trädgård !
  Jag har lite att räfsa nu, eftersom jag inte gjorde det i höstas...Vojne, vojne. Hoppas att jag njöt av att slippa då. ;) Nu är det inte lika njutningsfullt hehe.
  Vackra bilder visar du, hopp om vad som komma skall.
  Må så gott !
  Kram Anki

  SvaraRadera
 6. Jättevallmon ja... den min far rensade bort som "ogräs" i min rabatt (för övrigt även det ENDA han rensade bort...)! ;-)
  Kram JB

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla