torsdag 27 februari 2014

Arbetsro...

Det är konstigt, men ska jag sitta och försöka rita en trädgård eller måla någonting så måste jag ha ordning och reda omkring mig. På något vis kan inte hjärnan fokusera på det den ska om det inte är så och jag har svårt att hitta inspiration. Det blir liksom vajsing på tråden:-) Men när jag lagar mat, bakar eller städar (händer gud bevars) då har jag saker både här och där och då funkar oordningen hur bra som helst. Hur kan det vara så? I vilket fall så har jag under en lång tid gått och smitt planer. Två små rum borde kunna bli ett stort - kontor! Ett av rummen har fungerat som kontor men det andra har tappat sin funktion i och med att barnen blivit större och behoven ändrats. Så sagt och gjort, härom veckan tog A (jag var ju tvungen att honom med på tåget...även om han ansåg att det var bra som det var) och jag fram stora släggan och började riva väggar och golv. Sen har vi målat, tapetserat, lagt nytt golv och fixat lister. Tänk vad ett "litet" projekt kan dra med sig...Sen är det också så att jag tillhör skaran av människor som har aningens många trädgårdsböcker. Nu har de fått sin egenmäktiga plats på alla de nya hyllorna. Jippi!


Lite "pycke" måste man ju också ha bland böckerna...Men, undrar vän av ordning, var det inte arbeta du skulle? Jodå, här är min nya arbetshörna. Inte stor (pappa tyckte att schäslongen = viloplatsen var oroväckande stor jämfört med själva arbetsplatsen och ifrågasatte om det verkligen borde vara så) men alldeles lagom åt mig.  Pärlhyacinten på skrivbordet ger en försmak av våren. Men jag längtar till äppelträdet står i full blom utanför fönstret. I fjol var det en fantastisk utsikt! Vad mer kan man önska? Här kommer jag att få massor av inspiration!

En liten ängel bakom gardinen håller ögonen på mig så att jag gör det jag bör och inte frestas att slinka ner i schäslongen med en trädgårdsbok. 
Det har ju ändå varit bokrea...

Må så gott alla vänner!
Idag har jag varit ute och klippt äppelträd. Vårkänslor och fågelkvitter i luften. Ljuvligt!

Milla
3 kommentarer:

 1. Attans vad snyggt det blev. Om ingen arbetsro infinner sig hos mig så kanske jag kommer.

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående talare....Du har smak för det fina och mysiga.
  Ha en fin kväll ( i stolen)
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Jag har haft lyckan att få se din fina arbetsplats i verkligheten och jag kan intyga att det är en riktigt härlig myshörna,.... och arbetsplats!!
  Jättefint verkligen!
  Kram på dej
  Annika

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla